Atrium i la corona d'Advent

Fa unes setmanes vam començar el temps d’Advent i, des del parvulari, el presentem i el vivim a través del projecte “Catequesis del Bon Pastor”, que nosaltres anomenem “Atrium”.  

L’Atrium té els seus inicis a la Italia dels anys 50 i és una metodologia adreçada especialment a nens entre 3 i 6 anys. El principal objectiu és apropar i fer accessible als infants la realitat religiosa, d’una manera natural i respectuosa, tot despertant en els nens l’oportunitat de conèixer a Jesús com a Bon Pastor. Els seus pilars fonamentals són la Bíblia, la Litúrgia i els principis educatius de Maria Montessori.

A cada sessió, els nens es reuneixen amb la mestra a l’atrium, un espai preparat per a ells on hi ha moments de lectura Bíblica, moments de pregària i moments d’experimentació amb materials naturals, senzills i bonics, que ells poden utilitzar. Aquesta part manipulativa és fonamental, ja que sabem el paper essencial dels sentits i de l’aprenentatge actiu en el desenvolupament dels més petits.


A finals de novembre, cavalls i zebres van reunir-se a l’atrium i van escoltar com l’Anna i l’Elena els hi llegien una escena de la Bíblia, la Anunciació. D’aquesta manera van poder parlar del que significava l’Advent, que és el temps de preparació pel naixement de Jesús i que tradicionalment l’Església ho representa amb una corona feta amb branquetes de pi o avet, i que conté quatre espelmes. Cada espelma correspon a cadascuna de les setmanes que resten per arribar a Nadal. Així, cada setmana els alumnes anirant encenent una espelma i descobrint la historia de la vinguda de Jesús al món. 
Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Comencem un nou curs!

Quan arriba la tardor...

El Montseny ens espera!