Comencem un nou curs!


Dimecres 27 de setembre vam fer la nostra primera reunió de pares, on ens trobem tots a principi de curs. Un vespre entranyable on compartim el nostre projecte i podeu gaudir una estona a l’aula amb les mestres.

Vam iniciar la reunió presentant al personal docent del parvulari i a les famílies encarregades de curs, gran suport pel nostre dia a dia.

Després vam repassar de manera breu alguns aspectes organitzatius que, amb ordre i flexibilitat, fan millorar el nostre funcionament, en benefici dels infants, famílies i mestres.

Més endavant preguntàvem a les famílies si sabien on eren. Sabeu què vol dir que esteu al Parvulari Nostra Senyora? Per aquelles famílies nou vingudes, però també per les que porten ja molts anys amb nosaltres, vam recordar que som una escola infantil, petita i propera, on sabem que els agents essencials en l’educació del nens i nenes son els pares. Perquè hi son ara i hi seran sempre! Nosaltres, com a professionals, els acompanyem en una petita (però importantíssima!) etapa dels seus fills, i així junts donem oportunitats per créixer i madurar. 

Quan tenim ocasions d’estar tot junts i parlar d’educació i del nostre projecte, intentem endreçar i triar alguns aspectes que defineixin i ajudin a entendre on som i què és rellevant en el nostre fer del dia a dia.

Dimecres vam ressaltar tres aspectes que creiem que mestres i famílies hem de tenir presents en aquest procés de desenvolupament, creixement i aprenentatge dels nostres infants: serenitat, temps i sentit comú.

SERENITAT

Vam parlar de la serenitat com un aspecte primordial en una societat on prima la immediatesa, la velocitat, la pressa i convidàvem a mestres, mares i pares a actuar de manera serena, una serenitat que es transmet amb la veu, en el tocar, en el caminar, en l’actuar... tant a l’aula com a casa, al carrer.

TEMPS

Vam repetir un dels nostres “eslògans”: temps per les coses importants. 

L’oferta, les propostes, els reclams són tants, la informació és sobreabundant... que a vegades ens costa triar, o ens sentim pressionats a fer el que socialment està més acceptat comparant-nos amb altres, o el que està de moda.  Com a professionals i com a mares i pares, hem de ser capaços de saber triar en consciència què és el més important i el millor per aquests infants.

SENTIT COMÚ

En una societat com la nostra, polaritzada, consumista, creadora de necessitats irracionals, amb sobre-estimulació, etc, abanderar el terme mig i l’equilibri és una tasca molt difícil (però no impossible!). 

Poder ser capaços d’actuar amb sentit comú, buscar la manera raonada de solucionar els problemes del dia a dia de la mà del sentit de l’humor, sentit del ridícul, sentit del deure, sentit moral com vam aprendre del Carles Capdevila... és la clau per poder aconseguir un equilibri ideal per a poder educar. 


Vam acabar la reunió repassant i valorant els objectius dels cursos passats: la bellesa, l’ordre, la sorpresa  com a motor del aprenentatge i el silenci. 

Us compartíem que aquest curs posarem l’accent en L’APRENENTATGE. Per part nostra fent una tasca de seguiment acurat de com aprèn cadascú, a quin ritme ho fa, amb quines preferències, i així poder acompanyar-lo de manera més efectiva.  Vosaltres, des de casa, essent una part interessada i implicada en l’aprenentatge dels infants.

Després de la reunió general, cada família va anar a la classe dels seu fill/a amb la seva tutora. Tots van poder presentar-se i escoltar de la veu de la mestre el dia a dia a l’aula i les competències que els infants aniran desenvolupant aquest curs.

Tots van marxar a casa amb l’orla de la classe, per així despertar els petits al dia següent molt contents!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Contes per Sant Jordi

Quan arriba la tardor...

Orenetes...la bellesa de la mirada serena!