Dilluns a la nit vam tenir la sort de compartir una estona amb Miquel Navarro psicopedagog i orientador familiar qui va encendre algunes espurnes per fer-nos reflexionar...





"La frontera entre la exigencia i el deixar fer"

Educar és el binomi entre estimar i exigir. I estimar és preparar per la vida, per construir una vida millor.

Hem d’exigir perque l’infant és un ésser incomplert a qui posan petit reptes l’ajudem a construir i a créixer. També exigim per evirar tendencies limitadores, evitem tot allò que es pugui fer mal.
No hem de ser pares ni excessivament exigent (funcionar x objectius) ni excecissavement tous (pobrets)

La família i el professorat han d’examinar quantes vegades tallen una iniciativa i neguen oportunitats dient que no. Sempre és millor donar alternatives que negatives”

No siguem massa intervencionistes, però no consentim mentides conscients ni faltes de respecte. Tallar-ho des del primer moment.

Els hem d’ensenyar a basar l’alegria en el treball ben fet, l’ajut a l’amic, el compliment dels bons hàbits familiars i no únicament a pasar-ho bé! (punt 90 del llibre espurnes)


Quan l’amor té qualitat? Quan busca la solidaritat per sobre del retorn i l’exit. Estimem perque ens estimin? Estimem perque tinguin éxit? Segurament una mica de tot, però sobretot hem d’estimar perque siguin solidaris i vulguin cosntruir un món milor.

Com eduquem? Essencialment amb l’actitud, per sobre del nostre model i la nostra paraula , la nostra actitud

En el momento actual que vivim és fonamental que eduquem en la virtud de la fortalessa, mitjançant la sinceritat


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Comencem un nou curs!

Orenetes...la bellesa de la mirada serena!

Quan arriba la tardor...